COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Uzinele Ford au angajat primii roboţi cu patru picioare

Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare, la fabrica din Michigan. „Muncitorul" cibernetic arată ca un cîine, iar Inginerii l-au poreclit Fluffy, transmite tadviser.ru.

Un robot care arată precum un cîine vine în ajutorul inginerilor de la Ford. Acesta este poreclit Fluffy şi îi ajută pe ingineri să optimizeze spaţiul ca să facă loc pentru noi linii de producţie.

Este dezvoltat de firma de robotică Boston Dynamics și este dotat cu cameră 360 de grade, ceea ce îi permite să evite obstacolele din jur, dar poate şi urca scările sau ajunge în zonele greu accesibile.

În plus, nu riscă să fie electrocutat sau radiat.

Această maşinărie i-a costat pe cei de la Ford peste 74 de mii de dolari.


În afara lui Fluffy, cei de la Ford utilizează şi un alt robot - Spot, tot pentru sarcini asemănătoare, de la aceeaşi companie.

Compania Ford a început deja utilizarea lor în fabrica din Michigan şi consideră această inovaţie ca fiind foarte utilă pentru eficientizarea activităţii în producţie.

Cunoscuta companie specialzată în tehnologie de vîrf, Boston Dynamics, comercializează mai multe tipuri de roboţi. Pe lîngă robotul-cîine, mai au un humanoid, dar şi alte modele, specialzate pentru diverse sarcini de lucru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load