X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Ursula von der Leyen a numit Azerbaidjanul un partener de încredere al Europei

1 oct. 15:58   Diverse
1153 0

Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB) poate acoperi tot consumul de gaze din Bulgaria, iar aceasta este o veste excelentă în aceste vremuri foarte grele, a declarat sîmbătă Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la ceremonia de lansare a IGB de la Sofia, transmite Noi.md.

"Datorită unor astfel de proiecte, Europa va avea suficient gaz pentru iarnă. Am muncit din greu luna trecută pentru a atinge acest obiectiv. Primul pas a fost diversificarea față de gazul rusesc în favoarea altor furnizori de încredere. Președintele Ilham Aliyev ne-a ajutat într-un moment dificil, în acest scop am efectuat o vizită în Azerbaidjan în iulie și am vizitat Norvegia, SUA, Algeria și multe alte țări care ne-au ajutat în acest moment critic", a spus ea.

Ursula von der Leyen a reamintit că proiectul de interconectare a gazelor dintre Bulgaria și Grecia se află la examinare de mai bine de 10 ani.

«...Astăzi începe o nouă eră pentru Bulgaria și Europa de Sud-Est. Anterior Bulgaria primea 80% din gazul său din Rusia. Această conductă schimbă regulile jocului pentru Bulgaria și securitatea energetică a Europei. Iar aceasta înseamnă îndepărtarea de dependența de gazul rusesc", a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав