Unicul supraviețuitor din vagonul morții

3 mar. 12:52   Diverse
2323 0

Un student în vîrstă de 20 de ani este singurul supraviețuitor din primul vagon al trenului lovit de marfar, marți, în Grecia. Tînărul este internat în spital în stare critică. 57 de oameni și-au pierdut viața în urma accidentului feroviar petrecut marți noaptea în Grecia.

Mulți dintre aceștia se aflau în primul vagon al trenului de pasageri care a intrat în coliziune cu trenul de marfă. Un singur pasager din acel vagon a supravițuit. Este vorba despre un băiat în vîrstă de 20 de ani, student, notează digi24.

El este internat în stare gravă, iar medicii se luptă să îl țină în viață, potrivit publicației Kathimerini. Tînărul a sufeit deja două intervenții chirurgicale. „Starea lui este încă critică.

Avem și cîțiva răniți care au fost operați. Au fost 20 de internari in spitalul nostru, 15 au rămas si sînt în stare bună, 5 au fost externaţi. Unii au fost operați, iar alții vor fi operați, starea lor nefiind îngrijorătoare”, a spus un reprezentant al Spitalului General Larissa. Acesta a povestit și despre primele ore de după tragedia de pe calea ferată și cum medicii s-au mobilizat pentru a îngriji cît mai mulți răniți. La locul accidentului se aflau nu mai puţin de 40 de ambulanțe.

„Am trăit așa ceva acum 20 de ani, cînd am avut accidentul rutier din Tempe cu copiii. Aceleași proceduri, nefericire!'”. Principalul suspect al accidentului de tren de pe ruta Atena - Salonic a fost pus oficial sub acuzare.


Șeful de gară din Larissa își acceptă vina, dar a afirmat că nu este singurul responsabil pentru tragedie. Presa elenă vorbește de un lanț de erori, corupție și neglijență. Joi, trenurile din Grecia și metroul din Atena nu au circulat, după ce angajații feroviari, furioși pe întreaga situație, au intrat în grevă.

Între timp, au apărut imagini cu momentul impactului dintre cele două trenuri, dar și înregistrările ultimei conversații între mecanicul de la intercity și șeful gării din Larissa, care l-a trimis pe linia greșită. Peste 2.000 de persoane au protestat pentru a doua zi consecutiv la Atena şi Salonic.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий