UNICEF: "Aproape o jumătate de miliard de copii din Asia de Sud, expuși la temperaturi caniculare"

8 aug. 09:15   Diverse
1620 0

Aproximativ 500 de milioane de copii din Asia de Sud sînt expuși temperaturilor extrem de ridicateб în contextul în care valurile de căldură devin mai puternice și mai frecvente, potrivit unui comunicat UNICEF.

Potrivit Agenției Națiunilor Unite pentru copii, analiza datelor din 2020 a arătat că aproximativ 460 de milioane de copii din țări ca Afganistan, India și Pakistan au fost expuși timp de cel puțin 83 de zile pe an la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Pericolul adus de căldura extremă este mai mare în cazul copiilor pentru că ei nu se pot adapta rapid la schimbările de temperatură. Practic, 76% dintre copiii din Asia de Sud au fost afectați de temperaturi extrem de ridicate, față de 32% la nivel global, conform analizei UNICEF.

În luna iunie, în unele părți ale Indiei, cea mai populată națiune din lume, cu 1,4 miliarde de locuitori, temperaturile au ajuns pînă la 47 de grade Celsius. Cel puțin 44 de persoane au murit din cauza căldurii și cîteva sute au suferit de boli legate de căldură, nootează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Și în Pakistan au fost înregistrate temperaturi la fel de ridicate în iunie, existînd temeri legate de starea celor care muncesc în aer liber, dar și în ceea ce privește populațiile sărace.


Potrivit specialiștilor, criza climatică nu va face decît să provoace valuri de căldură mai frecvente și mai lungi în viitor, punînd la încercare capacitatea de adaptare a Asiei de Sud. UNICEF avertizează că, în cele din urmă, copiii, adolescenții și femeile se numără printre cei care plătesc cel mai mare preț pentru fenomenele meteorologice extreme.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?