Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Ungaria: UE ar trebui să oprească sancţiunile împotriva Rusiei

24 iun. 10:45   Diverse
1343

Uniunea Europeană ar trebui să oprească sancţiunile împotriva Rusiei.

În schimb, susține consilierul politic al premierului ungar Viktor Orban, Uniunea Europeană ar trebui să facă eforturi pentru o încetare a focului, să înceapă negocierile.

Conform Reuters, Balazs Orban a susţinut că adoptarea de noi sancţiuni de către UE nu va face decît să afecteze şi mai mult blocul comunitar, în timp ce Rusia va supravieţui.

„La finalul zilei, Europa va fi de partea învinsă a acestui război din cauza problemelor economice. Recomandarea noastră ar fi să oprim procesul de sancţionare”, a declarat Balazs Orban într-un interviu acordat Reuters.

Ungaria, țară dependentă de gazul şi petrolul din Rusia, s-a opus de la bun început sancțiunilor pe care Uniunea Europeană le-a aplicat Rusiei odată cu începerea războiului.


„În prezent, ceea ce experimentăm este că, cu cît acceptăm mai multe sancţiuni, cu atît ne aflăm într-o stare mai proastă. Iar ruşii? Da, îi doare şi pe ei, dar supravieţuiesc. Şi, ceea ce este şi mai grav, continuă în Ucraina”, a spus Balazs Orban, scrie Agerpres.

De la începutul războiului, pe 24 februarie, Uniunea Europeană a adoptat şase pachete de sancţiuni la adresa Rusiei.

Consilierul premierului ungar este de părere că UE ar trebui să îşi schimbe tactica.

„Am ajuns într-un punct în care ne dăm seama că am urmat strategia timp de patru luni, avem nişte realizări, dar dacă vom continua la fel, conform unei gîndiri rezonabile, va sfîrşi prost pentru Europa. Deci trebuie să ne gîndim la ceva. Negocieri, încetare a focului, pace. Diplomaţie. Aceasta este soluţia noastră”, a spus Balazs Orban.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав