Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Ungaria și Slovacia au achitat tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina

10 aug. 15:45   Diverse
1468 0

MOL din Ungaria și Slovnaft din Slovacia au plătit de sine stătător pentru tranzitul petrolului rusesc prin conducta Drujba prin teritoriul Ucrainei. Informație este prezentată miercuri, 10 august, de agenția TASS cu referire la declarațiile companiilor.

După cum se specifică în MOL și Slovnaft, autoritățile ucrainene și ruse au convenit achitarea tranzitului de către părțile maghiară și slovacă. Este de așteptat ca livrările prin conductă să se reia în zilele următoare.

Dorința MOL din Ungaria de a-și asuma obligații de plată pentru tranzitul petrolului rusesc prin teritoriul Ucrainei de-a lungul ramura de sud a conductei petroliere Drujba a devenit cunoscută pe 9 august. Compania a remarcat că a inițiat deja negocieri pe această temă.

Înainte de aceasta, s-a raportat că compania de stat ucraineană Ukrtransnafta, din 4 august, a încetat să mai pompeze petrol prin ramura de sud a conductei petroliere Drujba, prin care materiile prime sînt livrate în Ungaria, Cehia și Slovacia. Transneft, la rîndul său, a explicat că tranzitul a fost oprit deoarece partea rusă nu a putut efectua o plată pentru el în condițiile sancțiunilor UE.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав