Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ungaria se pronunță pentru relații pragmatice și dialog cu Rusia

19 dec. 2022,, 12:15   Externe
2275 0

Ungaria a susținut mereu ideea de păstrare a unor relații pragmatice cu Rusia și a purtat un dialog sincer cu aceasta, este necesar să se mențină contactele de afaceri și politice cu Moscova.

Acest lucru a fost declarat de ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

„Întotdeauna am reușit să menținem o relație pragmatică cu Rusia, iar acest lucru ne permite să le spunem sincer ce credem despre situația actuală. Și le spunem că condamnăm războiul [din Ucraina]”, a spus Szijjártó la podcastul „Adevărul îndrăzneț despre Ungaria”. Acesta este moderat pe portalul de informații guvernamentale de către Zoltan Kovacs, care deține funcția de secretar de stat pentru comunicații și relații internaționale în cabinetul premierului.

"Acest război ne provoacă multe pagube, ne creează multe dificultăți, pentru Europa. Sancțiunile la fel ne provoacă multe dificultăți și multe pagube. Prin urmare, cea mai bună soluție ar fi oprirea războiului și începerea negocierilor, dar fără dialog, fără canale deschise de comunicare, acest lucru este imposibil. Cred că acest lucru este destul de clar", a continuat șeful Ministerului de Externe al Ungariei.

Discutînd cu Kovacs subiectul energiei, ministrul a remarcat că „era gazului rusesc ieftin în Europa s-a încheiat în mod clar”. „Acum observăm o serie de decalaje între Rusia, pe de o parte, și Europa și Uniunea Europeană, pe de altă parte, și nu sînt sigur că acest lucru poate fi remediat sau eliminat în timpul vieții noastre”, a spus Szijjártó.


Cu toate acestea, Ungaria va continua să cumpere petrol și gaze din Rusia pentru moment. „Energia nu este o problemă politică sau ideologică, ci o chestiune de fapte reale, iar securitatea aprovizionării Ungariei nu poate fi garantată fără surse rusești”, a subliniat ministrul de Externe.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a vorbit și cu o zi mai devreme despre sfîrșitul erei resurselor energetice rusești ieftine. Ungaria primește în continuare cea mai mare parte a petrolului și gazelor sale de la Rusia, inclusiv prin conducta de petrol Druzhba și gazoductul Turkish Stream (și filiala sa prin Serbia și Bulgaria), pe baza unor contracte pe termen lung.

17
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?