Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Ungaria: „Încercările de a transforma UE în Statele Unite ale Europei duc la impas”

3 feb. 13:13   Diverse
1756 0

Dorința conducerii Uniunii Europene de a o transforma în Statele Unite ale Europei a condus această asociație într-un impas și și-a redus greutatea politică în lume.

Această opinie a fost exprimată de ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, vorbind la o conferință de presă la Budapesta, după o întîlnire cu ministrul Cooperării Internaționale din Egipt, Rania al-Mashat.

Jurnaliştii i-au cerut să comenteze recentele declaraţii ale premierului ungar Viktor Orban, care s-a pronunţat încă o dată împotriva limitării drepturilor suverane ale membrilor UE în favoarea formării unui model unic de dezvoltare europeană la Bruxelles. „Toată lumea vede că dorința de a transforma Uniunea Europeană într-un fel de Statele Unite ale Europei a dus UE într-un impas și a cauzat o slăbire semnificativă a acesteia”, a spus ministrul de Externe. El a sugerat „să vedem ce greutate a avut Uniunea Europeană în viața economică și politică internațională de acum 10 ani și cît de mult și-a pierdut din greutate în situația actuală”.

Szijjarto a mai remarcat că „crizele din ultimii ani au arătat în mod clar țărilor europene” cît de ineficient a reacționat conducerea UE la aceste urgențe.

„Răspunsurile Bruxelles-ului la crize au fost fie prea tîrziu, fie fundamental greșite”, a spus ministrul, clarificînd că unul dintre motivele unor astfel de greșeli este dorința Bruxelles-ului de a limita suveranitatea națională a statelor UE individuale. „Prin urmare, conceptul unei Uniuni Europene puternice bazată pe state membre puternice este calea corectă”, a subliniat șeful Ministerului de Externe al Ungariei.

9
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?