X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Ungaria dă Rusiei undă verde pentru extinderea centralei nucleare de la Paks

26 aug. 14:15   Diverse
1700 0

Autoritatea maghiară pentru energie atomică a emis joi seară o autorizație pentru proiectul Paks II, extinderea centralei nucleare Paks, de care se va ocupa corporația de stat rusă Rosatom, relatează „Европейская правда” cu referire la Telex.

Deciziile corespunzătoare au fost făcute publice pe site-ul autorității de reglementare fără anunț suplimentar. Cel mai important dintre ele se referă la crearea unei zone de securitate în jurul unităților a cincea și a șasea ale centralei nucleare.

De mult timp, Rusia se străduiește ca Rosatom să obțină permisiunea de a opera în Uniunea Europeană și de a-și construi propria centrală nucleară.

Potrivit Telex, conform unor rapoarte, autorizația de construcție pentru Paks II ar putea fi o condiție în care Rusia a fost de acord să acorde Ungariei încă 700 de milioane de metri cubi de gaz după vizita ministrului de Externe ungar Peter Szijjarto la Moscova.

În iunie, portalul Direkt 36 a publicat o anchetă, conform căreia extinderea centralei nucleare va fi amplasată peste o falie tectonică, care amenință cu alunecarea de teren pe o parte a faliei și, în consecință, cu distrugerea stației.


Dar după aceea, la 1 iulie, Szijjarto a anunțat că construcția Paks II ar putea începe în septembrie. După cum s-a raportat anterior în mass-media, costul construcției este de 12,5 miliarde de euro. Dintre acestea, Rusia a alocat un împrumut de 10 milioane de euro pentru Rosatom.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав