X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Ungaria blochează aderarea Suediei la NATO

18 sep. 17:45   Diverse
1422 0

Ungaria întîrzie admiterea Suediei în NATO. Este din cauza nemulțumirilor legate de criticile formulate de Stockholm la adresa politicilor premierului Viktor Orban, a declarat purtătorul de cuvînt al guvernului ungar.

Remedierea situației va necesita eforturi de ambele părți, a declarat purtătorul de cuvînt, Zoltan Kovacs. Suedia și vecina sa, Finlanda, au cerut anul trecut să se alăture alianței militare NATO, însă procesul a fost blocat de Ungaria și Turcia.

După luni de tergiversări din partea partidului de guvernămînt Fidesz al lui Orban, Parlamentul Ungariei a aprobat astăzi un proiect de lege pentru a permite Finlandei să adere la NATO. Dar proiectul privind Suedia este rămîne blocat, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

„În cazul Suediei, există o sumedenie de nemulțumiri care trebuie rezolvate înainte ca aderarea acestei țări să fie ratificată”, a scris Kovacs pe blogul său.

Oficialii suedezi „au ținut în mod repetat să lovească Ungaria prin mijloace diplomatice, folosindu-și influența politică pentru a afecta interesele ungare”, a spus el. Funcţionarul s-a referit la criticile suedeze privind erodarea statului de drept de către guvernul Orban în ultimii 13 ani.


10
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0