X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Ungaria: Aprovizionarea țării nu poate fi realizată fără resurse energetice din Rusia

22 ian. 13:30   Diverse
1336 0

Aprovizionarea cu energie a Ungariei nu poate fi garantată fără petrolul și gazele rusești.

Declarația aparține Ministrului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, într-un interviu publicat duminică cu ziarul italian La Repubblica.

"În politică sînt importante geografia și realitatea. Cînd vă aflați într-o zonă fără ieșire la mare, dacă nu obțineți gaz și petrol din Rusia, nu vă puteți aproviziona țara. Așadar, trebuie să menținem relațiile cu Moscova și să garantăm excepții în UE", a spus ministrul, subliniind că Budapesta își protejează interesele naționale.

Comentând situația din jurul Ucrainei, Szijjarto a subliniat că Ungaria susține Kievul "când vine vorba despre integritate teritorială și suveranitate". "Vrem pace cît mai curînd posibil. Și știm cu toții că, pentru a stabili pacea, este necesar ca americanii și rușii să vorbească între ei", a spus ministrul ungar de Externe. În special, politicienii din Germania, Statele Unite și Franța "ar trebuie să creeza circumstanțe" pentru o soluționare, crede el.

Pe parcursul a multor ani, Rusia a fost principalul furnizor de gaze al Ungariei. În septembrie 2021, compania maghiară MVM a semnat două contracte pe termen lung cu Gazprom, care prevedea furnizarea a unui volum 4,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an prin conducte care trec prin Serbia și Austria ocolind Ucraina. La sfîrșitul lunii august 2022, Ungaria a semnat un contract de două luni cu Gazprom pentru furnizarea a pînă la 5,8 milioane de metri cubi de gaze pe zi de la 1 septembrie. Deoarece utilizarea gazoductului Nord Stream a fost suspendată, în octombrie s-a ajuns la un acord privind creșterea livrărilor de gaze rusești către Ungaria prin ruta sudică - prin Turkish Stream și ramura sa prin Bulgaria și Serbia.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий