X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Ungaria a împărtășit o modalitate de a reduce inflația și prețurile în Europa

8 sep. 23:15   Diverse
1215 0

Dacă Comisia Europeană (CE) alege calea de anulare a sancțiunilor împotriva Rusiei, prețurile și inflația în Europa vor scădea în jumătate. O astfel de modalitate de reducere a costurilor Uniunii Europene (UE) din cauza restricțiilor împotriva Rusiei a împărtășit șeful Administrației Primului Ministru al Ungariei, Gergely Gulyás, relatează RIA Novosti.

"Guvernul nu înțelege pe deplin propunerea [președintelui CE] Ursula von der Leyen, de aceea așteaptă detaliile propunerii, după care cu plăcere își va exprime opinia cu privire la aceasta... Dacă mîine vor fi ridicate sancțiuni impuse Rusiei sau cel puțin partea energetică a acestora, prețurile și inflația vor scădea la jumătate. Dar Comisia Europeană a urmat calea opusă", a spus el.

Gulyás a criticat decizia Comisiei Europene de a stabili un plafon al prețului. "Faptul că vor să reducă daunele cauzate Europei prin sancțiuni este corect, dar problema este că plafonul de preț poate fi stabilit doar dacă cineva produce ceea ce vrea să distribuie. Iar Europa nu se asigură cu gaz, de aceea nu are sens să vorbim despre un plafon al prețului", a concluzionat el.

Anterior, președintele CE, Ursula von der Leyen, a declarat că Comisia Europeană va propune țărilor UE cinci măsuri pentru normalizarea situației de pe piața energiei electrice, printre care introducerea unui plafon al prețurilor la gazul rusesc. Ea a reamintit că, pînă la începutul acțiunilor militare din Ucraina, UE era dependentă 40% de gazul din Rusia, iar în acest moment ponderea sa în consumul total a scăzut la 9%. Președintele CE a subliniat că Uniunea Europeană ar trebui să priveze Moscova de veniturile din vînzarea gazelor, care ar putea fi cheltuite pentru nevoile militare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав