X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Ungaria a declarat că unele țări europene nu vor putea supraviețui iernii

24 sep. 2022,, 10:15   Diverse
2414 0

Ungaria are suficiente rezerve de gaze în așteptarea iernii, dar o serie de țări din Uniunea Europeană (UE) nu pot supraviețui iernii fără combustibil rusesc. Afirmația aparține șefului diplomației maghiare, Peter Szijarto, scrie RIA Novosti.

Șeful Ministerului de Externe a menționat că nu știe ce cred țările vest-europene despre acest lucru. În plus, el a criticat declarațiile unor oficiali cu privire la rezervele în depozitele lor de gaze. Potrivit lui Sijarto, este necesar să se evalueze acest indicator nu în termeni absoluti, ci în raport cu nivelul consumului de gaze din fiecare stat.

Cînd europenii vorbesc despre nivelul de umplere a depozitelor, ei vorbesc despre 80, 90, 100 la sută, a subliniat ministrul de Externe.

„În același timp, ele se corelează întotdeauna cu capacitatea de stocare, deși cui îi pasă de capacitate atunci cînd trebuie să-ți faci griji în privința consumului. În medie, gradul de stocare în raport cu consumul în Europa este de 23 la sută, în cazul nostru de 41 la sută”, a concluzionat Szijarto.

Anterior, șeful Ministerului de Externe ungar a spus că criza din Ucraina nu poate fi rezolvată fără a se ajunge la un acord între Rusia și Statele Unite, indiferent dacă celelalte state vor fi mulțumite de rezultat sau nu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий