COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde se află cei mai mulţi microbi?

Unde se află cei mai mulţi microbi?

Pe lîngă obişnuitele obiecte pe care punem mîinile zilnic, precum telefonul, tastatura, mînerele de la uşi sau din autobuze, există şi lucruri pe care le atingem în fiecare zi, şi la care nu ne gîndim că ar putea avea microbi, relatează www.care2.com.

Meniul de la rеstaurant, de exemplu, sau recipinetul de condimente ne-ar putea pune sănătatea în pericol după ce le folosim, din cauza germenilor sau bacteriilor care se aşează pe piele.

Meniurile sînt pline de bacterii, iar cei mai mulţi dintre noi ne spălăm pe mîini înainte să atingem aceste obiecte, şi ulterior să dăm comanda pentru mîncare. Bacteriile si virusurile de pe meniuri pot rezista 18 ore pe un obiect, mai ales dacă este un restaurant foarte frecventat. Cel mai indicat este să ne spălăm pe mîini după ce dăm comanda!

Acestea conţin cam aceeaşi germeni care se găsesc şi pe meniuri. Este destul de incomod să mergem la toaletă pentru a ne spăla pe mîini de fiecare dată cînd folosim solniţele, de aceea, cel mai indicat ar fi să folosim şerveţele umede pentru dezinfectarea respectivului recipient .


Aproximativ 25% dintre recipientele de săpun din toaletele restaurantelor sînt contaminate cu bacterii fecale. Dupa ce aplicăm săpunul e bine să frecăm mîinile pentru măcar 15-20 secunde iar apoi nu mai atingem cutia de săpun, ne informează ziare.com

În timp ce aşteptăm la doctor, sîntem tentaţi să răsfoim revistele de pe masă, obiecte care sînt atinse zilnic de oameni bolnavi. Dacă nu vrem să ne plictisim, e bine să ne aducem o revistă de acasă.

Atunci cînd comandăm un cocktail, rugaţi barmanul să nu pună felii de lămîie sau portocală pe margina paharului. În general, acestea nu sînt spălate şi sînt pline de bacterii, inclusiv E-coli. Trebuie să evităm şi ceaiurile cu felii de lîmîie. Cel mai indicat este să stoarcem zeama lămîii în ceai.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load