X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Una dintre cele mai proaste ierni din istorie, prezisă pentru Europa

8 sep. 16:30   Diverse
1183 0

Iarna care vine ar putea fi una dintre cele mai proaste din istoria europeană, a promis comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni. Oficialul european este citat de TASS.

El a afirmat că nivelul actual al inflației va destabiliza economiile țărilor din bloc, iar sezonul viitor de încălzire va fi dificil pe fondul creșterii prețurilor la gaze. „Ne confruntăm cu o incertitudine fără precedent”, a rezumat el, dar, în același timp, a subliniat că indicatorii economiei UE în ansamblu rămîn pozitivi, iar situația pe piața muncii este bună.

Anterior, Nick Den Hollander, șeful companiei de energie Uniper, a avertizat că Europa se va confrunta cu mari probleme în pregătirea pentru sezonul de încălzire din 2023 din cauza întreruperilor furnizării de gaze rusești. În opinia sa, problemele țărilor europene cu furnizarea de resurse energetice se pot întinde cel puțin pînă în 2025, iar pînă atunci Europa se va confrunta cu dificultăți în distribuirea energiei în rîndul consumatorilor.

În general, potrivit participanților de pe piață, criza energetică din regiune va dura cel puțin pînă în 2025. Pe 7 septembrie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că CE va propune țărilor UE cinci măsuri pentru normalizarea situației de pe piața energiei electrice, printre care introducerea unui plafon de preț pentru gazul rusesc.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав