COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Un veteran s-a întâlnit cu 3 italieni pe care i-a salvat acum 77 de ani

25 aug. 20:30   Diverse
1459 0

Un veteran american din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a reîntîlnit, în Italia, cu două femei şi un bărbat pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani, pe cînd aceştia erau copii şi se ascundeau de soldaţii germani. Martin Adler, în vîrstă de 97 de ani, a spus că a așteptat toată viața acest moment.

Martin Adler a zburat de la Miami pentru a-i întîlni pe cei trei italieni, care au cu toţii acum în jur de 80 de ani, pe aeroportul din Bologna, relatează agenţia italiană de ştiri ANSA, preluată de DPA.

În 1944, pe cînd Adler avea misiunea de a descoperi soldaţi germani ascunşi în oraşul italian Bologna, el şi un alt soldat au zărit un coş mare şi închis mişcîndu-se. După ce au adresat o somaţie la care nu au primit niciun răspuns, soldaţii se pregăteau să tragă cînd au fost opriţi de o femeie, iar din coş au ieşit trei copii, a povestit într-un mesaj pe Facebook fiica veteranului american.

Soldaţii au fost atît de bucuroşi, încît au făcut o fotografie împreună cu cei trei copii. Potrivit fiicei lui Adler, mama copiilor i-a pus să se schimbe în hainele de duminică înainte de a fi fotografiaţi.


Cei patru au reuşit să ia din nou legătura în 2020 prin intermediul reţelelor de socializare, mai scriu sursele citate de Agerpres.

Povestea lui Adler a ajuns şi subiect al unei cărţi semnate de autorul italian Matteo Incerti. Acesta a declarat pentru un post de televiziune italian în decembrie 2020 că doreşte să publice frumoasa poveste a soldatului şi a copiilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X