TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Un studiu dezvăluie că tartinele distrug mediul

Te-ai gîndit vreodată că atunci cînd mănînci tartine distrugi natura? Cel mai probabil nu, dar cercetătorii britanici spun că ar trebui să fim mai atenţi la acest tip de preparate.

Cercetători de la Universitatea din Manchester au anunţat că au calculat pentru prima dată în istorie cantitatea de dioxid de carbon emanată la producera atît a tartinelor făcute acasă, cît şi a celor pe care le cumpărăm preambalate, scrie Gustarte.

Rezultatele ar trebui să îi pună pe gînduri pe cei care preferă în tartinele lor multă carne. S-a constatat că atunci cînd mănînci o tartină cu cîrnați, șuncă, creveți, se produce aceeași cantitate de dioxid de carbon ca atunci cînd călătoriți cu mașina aproximativ 20 de kilometri. Oamenii de știință propun să trecem la tartinele "verzi", preferînd verdețurile, legumele și ouăle și să renunțăm la brînză, carne și pătlăgele.

Studiul a luat în calcul impactul asupra mediului a ingredientelor, a procesării, transportului, ambalării lor, dar şi depozitarea la rece pînă în momentul consumului.

Cercetătorii recomandă consumul de tartine făcute în condiții de casă şi reducerea cantităţii de brînză şi ingrediente din carne.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load