X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Un sfert din țările UE au restabilit comerțul cu Rusia la nivelurile de iarnă

16 oct. 2022,, 09:30   Diverse
1992 0

Un sfert din țările UE au restabilit comerțul cu Rusia la nivelul din februarie a acestui an. Acest lucru este demonstrat de analiza datelor de la serviciile naționale de statistică.

În iunie, importurile de mărfuri din Rusia au fost mai mari decît valorile de iarnă în 10 țări, inclusiv Slovenia, Croația, Republica Cehă, Malta, Spania, Belgia, Luxemburg, Cipru, Estonia și Bulgaria. În ceea ce privește exporturile către Rusia, șapte state membre UE au înregistrat niveluri mai ridicate decît în februarie, în timp ce exporturile letone în iunie au depășit nivelurile de iarnă cu 67 la sută. Reducerea maximă a decalajului se observă în Austria și Grecia.

Astfel, șase țări au restabilit simultan exporturile și importurile cu Rusia: Bulgaria, Cipru, Luxemburg, Slovenia, Croația și Estonia/

În total, în prima jumătate a anului, exporturile de mărfuri din UE către Rusia au scăzut cu 31%, pînă la 28,4 miliarde de euro, față de 41,1 miliarde cu un an mai devreme. În același timp, importurile au crescut cu 83 la sută (121,7 miliarde euro față de 66,4 miliarde euro).

Anterior, s-a raportat că în al doilea trimestru, economia zonei euro a crescut cu 0,8 la sută față de primul. Ocuparea forței de muncă în trimestrul al doilea a crescut, de asemenea, cu 0,4 la sută. În același timp, Bloomberg a avertizat că economia europeană riscă să cadă în recesiune în al treilea trimestru, deoarece se confruntă cu costurile în creștere ale energiei electrice și cu o penurie de aprovizionare cu energie din cauza luptelor din Ucraina.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий