X 

Un pește de imens descoperit pe o plajă din Peru. Localnicii în panică

3 aug. 04:00   Diverse
3611 0

Pe o plajă din Peru, a fost descoperit un pește-panglică (Regalecus glesne) uriaș, ceea ce considerat de localnici ca un semn al nenorocirilor iminente.

Legendele locale afirmă că acest gigant prevestește un cutremur. Superstiția este asociată cu cutremurul devastator și tsunami-ul care a avut loc în Japonia în 2011. Se spune că înainte de acest eveniment, au fost descoperiți pe țărmurile Japoniei mai mulți astfel de pești, transmite gismeteo

Mulți locuitori din satul peruan au părăsit rapid plaja cînd au descoperit peștele-panglică, temîndu-se de un cutremur. Pescarii au încercat să ajute această creatură să se întoarcă în mare, dar nu au reușit să-l salveze.

Pescarii spun că aceasta este al doilea pește-panglică pe care îl găsesc pe plajă în ultimele cîteva luni. Deși superstiția prevestește dezastre naturale, nu au avut loc evenimente de acest fel în Peru.

Peștele-panglică (Regalecus glesne) este o specie de pește din familia Regalecidae, în ordinul Lampriformes. Acesta este considerat unul dintre cei mai neobișnuiți pești din oceanele lumii. Are un corp extrem de lung, în formă de șarpe, și poate atinge o lungime de pînă la 11 metri. Greutatea unui pește-panglică poate ajunge la aproximativ 250 de kilograme. Acești pești înoată de obicei cu capul în sus, menținînd corpul aproape vertical.

2
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?