COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un nou test de sînge ar putea depista cancerul cu patru ani înainte ca simptomele să apară

Un test de sînge poate depista cancerul cu patru ani înaintea primelor simptome, spun cercetătorii din China. Aceştia afirmă că testul de sînge non-invaziv, numit PanSeer - detectează cancerul la 95% dintre persoanele care nu au simptome, însă ulterior primesc un diagnostic, scrie The Guardian.

„Am demonstrat că cinci tipuri de cancer pot fi depistate printr-un test de sînge bazat pe metilare ADN, cu patru ani înainte de diagnostic”, a scris echipa de cercetători în revista Nature Communications, notează digi24.ro.

Totodată, ei spun că testul nu prezice cancerul, ci mai degrabă detectează excrescenţele canceroase care nu provoacă simptome.

Astfel de teste, cunoscute sub numele de „biopsii lichide”, au devenit punctul central al multor cercetări, deoarece oferă o modalitate non-invazivă de a analiza pacienţii.

Acesta nu este primul studiu care a raportat rezultate pozitive pentru depistarea timpurie a cancerului printr-un test de sînge. Cu toate acestea, echipa a spus că cercetarea a fost interesantă, deoarece a demonstrat încă o dată că boala poate fi detectată înainte ca pacienţii să prezinte orice simptome.


Rezultatele studiului au revelat că testul de sînge PanSeer a depistat cancerul la 88% dintre participanţii care au fost deja diagnosticaţi şi la 95% dintre participanţii care nu au fost diagnosticaţi cu cancer, însă ulterior au continuat să dezvolte boala. Totuşi, studiul s-a bazat pe un număr mic de cazuri, iar testul nu poate identifica concret despre ce tip de cancer este vorba, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load