Un nou incident în Cipru în care este implicat personalul militar al ONU

12 sep. 17:30   Diverse
1777 0

Un al doilea incident a avut loc în Cipru, pe fondul tensiunilor dintre forțele de menținere a păcii ale ONU și forțele de securitate din așa-numita Republică Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), în satul Pyla.

Potrivit presei turce, incidentul a avut loc ieri după-amiază în apropierea unui post de frontieră. În zona străzii Burhan Tan, care servește drept graniță în zona demilitarizată, a avut loc o încăierare între membri ai forțelor de securitate ale așa-numitei Republici Turce a Ciprului de Nord și soldați ONU, în urma căreia unul dintre forțele de menținere a păcii ONU a lovit un soldat turc.

Ministrul de externe al așa-numitei Republici Turce a Ciprului de Nord, Tahsin Ertugruloglu, a reacționat brusc la incident, declarînd: "Vom da un răspuns adecvat și acesta nu va rămîne fără urmări".

Purtătorul de cuvînt oficial al forței militare de menținere a păcii a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Cipru, Alim Siddiq, a precizat, de asemenea, că a fost lansată o anchetă cu privire la incident.

Reamintim că, la sfîrșitul lunii august, au apărut tensiuni între forțele de securitate ale așa-numitei TRNC și forțele de menținere a păcii ale ONU. Conflictul a fost cauzat de planurile așa-numitei TRNC de a construi un drum spre satul Pile, situat pe Linia Verde, care este controlat de forțele de menținere a păcii ale ONU. Forțele de menținere a păcii au încercat să împiedice construcția prin plasarea de blocuri de beton pe teritoriu. Acest lucru a dus la o confruntare între părți.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?