COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

Un medic nutriționist a vorbit despre sursa alternativă de apă

30 mai. 22:30   Diverse
1292 0

Apa nu este singura sursă de lichide pentru om, a declarat medical nutriționist, dietologul, membru al Asociației Dieteticienilor din Canada, Natalia Nefedova, într-o discuție cu Radio Sputnik.

Potrivit ei, pe parcursul unei zile ar trebui să consumăm în medie doi litri de lichid, însă volumul necesar poate fi obținut nu numai din apă. "Se ia în considerare absolut totul: cafeaua, ceaiul, supele, castraveții, roșiile, harbujii, salată de aisberg și așa mai departe. Adică apa poate fi mîncată", a subliniat specialistul, relatează lenta.ru.

Nefedova a menționat că alte băuturi nu vor fi la fel de utile ca apa. "De exemplu, mulți beau diferite morse. În ele există lichid, dar împreună cu el există și zahăr", a explicat ea.

În septembrie, dieteticianul și endocrinologul Albina Komisarova a risipit o serie de concepții greșite pe tema alimentației sănătoase. Astfel, experta a spus că putem mînca carbohidrați pe timp de noapte, deoarece alimentele consumate de om se absorb indiferent de perioada zilei. În plus, ea a menționat că nu trebuie să bem neapărat doi litri de apă pe zi, deoarece nu există norme de consum a apei, în schimb există o normă de consum de lichide în general.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽