TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un medic a anunțat o modalitate de a restabili simțul mirosului după coronavirus

Medicul otorinolaringolog Abdullo Hodjaev a anunțat o modalitate de a restabili simțul mirosului după coronavirus. El a relatat acest lucru într-un interviu cu RBC, transmite lenta.ru.


Specialistul a explicat că, pentru a restabili simțul mirosului, este necesar să se restabilească accesul aerului spre terminațiile nervoase care se află în nas. Pentru aceasta, medicul recomandă utilizarea de medicamente vasoconstrictoare și picături.


În plus, Hodjaev recomandă utilizarea unei soluții cu sare de mare pentru irigarea nazală. El a declarat că este necesar să se asigure umiditatea aerului din interior și să se ia vitamine din grupul B, precum și multivitamine.


Anterior, medicul de cea mai înaltă categorie, Vladimir Zaițev, a spus că pierderea mirosului poate fi un simptom al diferitelor boli și nu trebuie asociată imediat cu infecția cu coronavirus. Potrivit medicului, anosmia - o pierdere temporară a capacității de miros - este caracteristică inflamațiilor din cavitatea nazală, cum ar fi rinita acută sau cronică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load