X 

Un lot de spanac a provocat halucinaţii şi delir în Australia

17 dec. 2022,, 00:30   Diverse
1609 0

Un lot de spanac toxic a declanşat o alertă sanitară în Australia, după ce persoanele care l-au consumat au avut reacţii severe şi halucinaţii, scrie BBC.

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mîncat spanac provenit de la Riviera Farms, achiziţionat de la Costco, transmite digi24.ro.

Autorităţile sanitare spun că simptomele lor au inclus şi delir, creşterea ritmului cardiac şi vedere înceţoşată. Riviera Farms spune că crede că spanacul a fost contaminat de o buruiană, dar niciun alt produs nu a fost afectat.


Autoritatea de sănătate din New South Wales a avertizat că orice pachet de spanac al mărcii cu data de expirare de 16 decembrie nu este sigur pentru consum şi ar trebui aruncat.

De asemenea, a îndemnat pe oricine care a experimentat simptome neobişnuite după ce a consumat spanac să meargă la spital. „Nu au fost înregistrate decese, dar aceşti oameni sînt destul de bolnavi... pînă la halucinaţii, văd lucruri care nu există”, a declarat pentru Sydney Morning Herald Dr Darren Roberts, de la Centrul de Informare privind produsele otrăvitoare.

Un purtător de cuvînt al Riviera Farms a declarat că au fost luate imediat măsuri, cerînd magazinelor să scoată produsul de pe rafturi. „Nu există niciun indiciu şi, din cunoştinţele noastre, nicio posibilitate că orice alte produse să fi fost afectate de această buruiană”, au spus reprezentanţii companiei. Toţi cei afectaţi pînă acum sînt din Sydney, a spus NSW Health, dar a alertat şi autorităţile din alte state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий