COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un cardiolog a vorbit despre o modalitate de a reduce tensiunea arterială în 15 minute

Un cardiolog a vorbit despre o modalitate de a reduce tensiunea arterială în 15 minute

Cardiologul Martin Halle, director al Centrului de Medicină Preventivă și Sportivă de pe lîngă Universitatea Tehnică din Munchen, membru al Comitetului științific consultativ al Fondului Cardiologic German, a explicat ce metode pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale fără utilizarea medicamentelor.

Potrivit specialistului, tensiunea, chiar dacă este ușor crescută, duce la probleme cu vasele sangvine și inima. „Mușchiul cardiac se luptă constant cu hipertensiunea arterială, așa că se uzează rapid”, a spus medicul.

Cardiologul a enumerat trei cauze principale ale hipertensiunii arteriale - lipsa exercițiilor fizice, alimentația slabă și greutatea excesivă.


Prin urmare, o plimbare zilnică de 15 minute în aer curat poate reduce tensiunea arterială cu 5-8 mmHg. La fel poate ajuta și schimbarea dietei, de exemplu, înlocuirea salamurilor și a pîinii cu diverse legume. Se recomandă să se înlăture excesul de greutate - fiecare kilogram eliminat reduce riscul de suprasolicitare a inimii și vaselor sangvine.

Aceste trei modificări pot preveni aproximativ 50 la sută din accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Anterior, un medic cardiolog, Iuri Konev, a spus cît de periculoasă ar putea fi primăvara timpurie. În perioadele de sărituri în presiunea atmosferică, persoanele din aceste categorii pot prezenta acutizarea bolilor, dureri de cap, precum și dureri la nivelul articulațiilor și inimii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load