X 

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru că i-a impus soţiei sale economii

23 feb. 05:00   Diverse
2904 0

Curtea Supremă a Italiei a confirmat o condamnare la un an şi cinci luni de închisoare pronunţată de instanţe inferioare împotriva unui bărbat din oraşul Bologna, care i-a impus soţiei sale norme stricte de „economii în casă”, inclusiv raţionalizarea apei sau a hîrtiei igienice, relatează digi24.ro.

Potrivit instanţei de judecată, bărbatul „obsedat de economii” i-a provocat soţiei sale o „stare de anxietate şi frustrare” prin regimul drastic al cheltuielilor pe care l-a impus în căminul lor. Femeia s-a plîns că el îi dădea voie să cumpere doar produse la ofertă şi i-a limitat chiar şi consumul apei - cu un singur duş pe săptămînă - sau al hîrtiei igienice.

Acest stil de viaţă, motivează judecătorii italieni, s-a transformat într-o adevărată constrîngere în care nu au lipsit metodele de control şi agresivitatea, deşi respectiva familie nu avea dificultăţi financiare, ambii parteneri avînd un loc de muncă plătit, potrivit surselor citate de EFE, preluată de Agerpres. Nu este prima dată cînd instanţa supremă italiană se pronunţă în astfel de cazuri. De pildă, în iunie 2000 aceasta a stabilit într-un alt dosar că „conduita persistentă şi sistematică a unui soţ care a făcut insuportabilă viaţa partenerei sale, printr-un chin umilitor şi nejustificat, precum şi avariţia exasperantă, se încadrează în tipologia delictului de rele tratamente familiale”.

3
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?