Un avion cu mercenari Wagner la bord s-a prăbușit în Mali

28 sep. 12:00   Diverse
2723 0

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video a prăbuşirii unui avion de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76) aparţinînd armatei din Mali, la bordul căruia se aflau mercenari din cadrul grupării paramilitare ruse Wagner, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Înregistrarea surprinde un avion de tip Il-76 de fabricaţie rusă care aterizează, îşi continuă cursa nebună, iese de pe pistă, dispare într-un nor de praf şi apori explodează, transmite voceabasarabiei.md.

Avionul aparţinea armatei din Mali şi avea la bord militari din gruparea paramilitară rusă Wagner, declarau duminică surse militare şi salvatori AFP.

Niciun bilanţ oficial mu a fost comunicat, însă bilanţul uman şi material este grav, potrivit unor surse aeroportuare şi diplomatice, care nu au avansat un bilanţ al victimelor.

”Avionul care s-a prăbuşit aparţine armatei Mali şi confirm că aeronava se afla în misiune la Gao, împreună cu parteneri”, a declarat AFP un comandant militar.


”Duminică, anchetatori au revenit pe teren. Sîmbătă seara, răniţi albi au fost transportaţi cu alt avion către o destinaţie necunoscută”, a dat asigurări sursa aeroportuară.

”La sosirea supravieţuitorilor, ieri, la Gao, erau aproape numai militari ruşi din Wagner”, a declarat o sursă apropiată pompierilor.

Cauza accidentului este necunoscută.

3
1
0
5
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?