X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Uimitor: Pe o șosea din România copacii au crescut prin asfalt

2 dec. 2022,, 00:30   Diverse
4322 0

Șoferii care au circulat pe un drum județean din Hunedoara aflat în șantier au avut parte de o priveliște neobișnuită: mai mulți copaci au fost „asfaltați” pentru un timp.

Mai multe drumuri județene din Hunedoara, aflate pe malul drept al rîului Mureș, zonă numită și Culoarul Mureș Nord, se află în șantier din anul 2021 și vor fi modernizate de Consiliul Județean Hunedoara, cu fonduri europene, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Miercuri, pe Drumul Județean 761, în zona tîrgului auto din satul Bălata, șoferii care au avut parte de o priveliște neobișnuită.

Constructorii au lățit șoseaua pentru amenajarea unui sector de parcare pe o porțiune de circa 500 de metri și au „îngropat” în asfalt rădăcinile mai multor nuci. Unii localnici s-au arătat revoltați de modul în care a fost turnat asfaltul.

„E prima dată cînd văd o asfaltare lîngă copaci, în halul acesta. Nu le va mai ajunge apa la rădăcinile acoperite de asfalt”, a sesizat o localnică.


„De vină este copacul, că le-a ieșit în drum”, a glumit o altă hunedoreancă.

„În ultimul timp, din cauza averselor excesive, au crescut copacii și prin asfalt”, a glumit un alt localnic.

Arborii nu vor fi tăiați

„Nucul este o specie protejată. Probabil nu au obținut aprobarea să fie tăiați și au dat drumul la lucrare”, crede un alt hunedorean.

Asfaltul turnat peste rădăcinile copacilor a fost îndepărtat în scurt timp, susține Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

„În acea zonă vor fi amenajate parcări, dar copacii nu vor fi tăiați. Astfel, după ce a fost turnat asfaltul, se vede și în imagini, a fost marcat locul unde acesta trebuie decupat, lucru care a fost făcut”, a precizat Costel Avram.

Drumuri modernizate Hunedoara: 70 de kilometri

Aproape 70 de kilometri de şosele de pe valea Mureşului au intrat în şantier în vara anului trecut şi vor fi reabilitate, printr-o investiţie finanţată de Uniunea Europeană estimată la aproape 120 de milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi modernizate cinci drumuri judeţene; DJ 706 A: Ilia – Sîrbi – Brănişca – Păuliş Lunca – Băiţa – Ormindea – Vălişoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700); DJ 761: Şoimus – Bîrsău – Certeju de Sus – Săcărîmb – Geoagiu Băi (km 0+000 – 6+050); DJ 107 A: Limita judeţ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobîlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bîrsău (km 29+925 – 64+445); DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balşa – Almaşu Mic de Munte – limită judeţ Alba (km. 0+000 – 8+800); DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Geoagiu Băi (0+000- 2+655).

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий