X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

UE este îngrijorată de îndepărtarea tot mai mare a Georgiei de la politica externă comună cu UE

16 mai. 18:15   Diverse
2207 0

Uniunea Europeană și-a exprimat regretul că politica externă și de securitate a Georgiei devine din ce în ce mai necoordonată cu politicile relevante ale UE.

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvînt al UE pentru politica externă, Peter Stano, în cadrul unui briefing desfășurat marți la Bruxelles, relatează adevărul European.

Stano a declarat că UE a regretat decizia Georgiei de a relua zborurile către și dinspre Rusia, în urma deciziei Rusiei de a ridica interdicția de zbor de săptămîna trecută.

"Din cauza războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, UE și o serie de alte state au impus sancțiuni împotriva sectorului aviatic rusesc. Noi și partenerii noștri nu permitem zboruri dinspre și spre și deasupra Rusiei.

Cea mai recentă decizie a autorităților georgiene este îngrijorătoare, avînd în vedere parcursul Georgiei către UE și angajamentul Georgiei de a-și alinia (deciziile - n.r.) la deciziile de politică externă ale UE, așa cum este stipulat în Acordul de asociere Georgia-UE", a declarat reprezentantul UE.


Stano a precizat că, din păcate, nivelul de aliniere a politicii externe și de securitate a Georgiei cu politicile respective ale UE a scăzut de la 44% anul trecut la 31% în acest an.

"Acest lucru este cu adevărat îngrijorător pentru noi, este cu adevărat regretabil", a declarat el.

La 11 mai, Uniunea Europeană solicită autorităților georgiene să respecte sancțiunile împotriva industriei aviatice rusești, impuse în urma invaziei rusești în Ucraina.

La 10 mai, președintele rus Vladimir Putin a ridicat regimul de vize pentru cetățenii georgieni și, în același timp, a ridicat interdicția privind zborurile companiilor aeriene rusești către Georgia.

În ultimele două zile, Georgia a permis ca două companii aeriene să opereze zboruri directe către Rusia.

Rusia a suspendat zborurile către Georgia în 2019, după evenimentele cunoscute sub numele de "noaptea lui Gavrilov".

8
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?