Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

UE a anulat taxele pentru toate exporturile ucrainene timp de un an

24 mai. 17:45   Diverse
1470

Consiliul a adoptat astăzi un regulament care permite liberalizarea temporară a comerțului, precum și alte concesii comerciale cu privire la anumite produse ucrainene. Aceasta înseamnă că, timp de un an, pentru toate exporturile ucrainene către Uniunea Europeană, nu vor fi datorate taxe la import.

Datorită acestor măsuri, UE va fi în măsură să sprijine în mod semnificativ economia Ucrainei.

Războiul de agresiune neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei a avut un impact devastator asupra capacității de producție, a infrastructurii de transport și a accesului la Marea Neagră ale țării, precum și asupra capacității sale mai largi de a face schimburi comerciale cu restul lumii. Consecințele nu pot fi subestimate nici la nivel intern, nici la nivel internațional în ceea ce privește impactul asupra securității alimentare.

Decizia de astăzi se va aplica pentru o perioadă de un an și va suspenda, în special:

- toate tarifele prevăzute în temeiul titlului IV din Acordul de asociere dintre UE și Ucraina de instituire a unei zone de liber schimb aprofundate și cuprinzătoare (DCFTA) care nu fuseseră încă liberalizate. Suspendarea vizează, în special, produsele industriale care fac obiectul eliminării treptate a taxelor vamale pînă la sfîrșitul anului 2022, fructele și legumele care fac obiectul sistemului prețului de intrare, precum și produsele agricole și produse agricole prelucrate care fac obiectul contingentelor tarifare;


- perceperea taxelor antidumping la importurile originare din Ucraina și

- aplicarea regimului comun aplicabil importurilor în ceea ce privește importurile originare din Ucraina.

Decizia de astăzi este condiționată de respectarea principiilor prevăzute la articolul 2 din DCFTA.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав