X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Ucraina nu va găzdui Eurovision de anul viitor

17 iun. 15:24   Diverse
3119

Cîștigătoarea concursului Eurovision din acest an, Ucraina, nu va găzdui competiția în 2023. Concursul ar putea fi oferit în Regatul Unit. Despre asta au informat vineri organizatorii competiției, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), într-un comunicat, scrie CNN.

Este o tradiție ca învingătorul să găzduiască următorul eveniment, dar EBU a spus că o evaluare a siguranței și securității a stabilit că nu va fi fezabilă pentru Ucraina din cauza războiului în desfășurare în țară.

Consiliul de conducere al concursului, Reference Group, a concluzionat că circumstanțele actuale înseamnă că „garanțiile de securitate și operaționale necesare pentru ca un radiodifuzor să găzduiască, să organizeze și să producă Eurovision Song Contest conform Regulilor ESC nu pot fi îndeplinite de UA:PBC (radiodifuzorul public al Ucrainei).

Grupul ucrainean de rap popular Kalush Orchestra a cîștigat Eurovisionul din acest an în mai. Piesa trupei „Stefania”, scrisă despre mama solistului, a învins competiția de la principalele rivale din Marea Britanie și Spania la competiția din orașul italian Torino.

Concursul a marcat primul eveniment cultural major la care au participat ucrainenii de la începutul războiului în februarie, iar mulți dintre spectatori au fluturat steagul național albastru și galben al Ucrainei în cursul serii.


EBU a mulțumit UA:PBC pentru „cooperarea și angajamentul din toată inima” în urma cîștigului Orchestrei Kalush și a exprimat „tristețea și dezamăgirea că Concursul de anul viitor nu poate avea loc în Ucraina”.

Organizatorii vor începe acum discuțiile cu BBC pentru a putea găzdui concursul din 2023 în Marea Britanie, ca finală din acest an.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав