X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Ucigașul lui Shinzo Abe l-a confundat pe fostul premier cu conducătorul unei secte

8 iul. 2022,, 17:03   Diverse
2268 0

Ucigașul fostului premier japonez Shinzo Abe, Tetsuya Yamagami, în vîrstă de 41 de ani, a declarat poliției că l-a confundat pe politician cu conducătorul unei sectei, pe care chiar intenționa să-l omoare, transmite ziarul Mainichi Shinbun (MS) cu referire la surse apropiate anchetei.

Yamagami însuși a recunoscut acuzațiile împotriva lui și a declarat în timpul interogatoriului că inițial plănuise să ucidă un lider de rang înalt al unui grup religios local, numele căruia așa și nu l-a numit. Acum polițiștii efectuează o examinare a suspectului pentru a-i afla capacitatea psihică și a-l atrage la răspundere penală.

Despre tentativa de asasinat asupra lui Abe s-a aflat în dimineața zilei de 8 iulie. Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment de campanie în orașul japonez Nara. Un fost marinar al Forțelor de Autoapărare Japoniei s-a apropiat de politician din spate și l-a împușcat cu o pușcă. Yamagami le-a spus anchetatorilor că este nemulțumit de politicile lui Abe și că a vrut să-l omoare.

Potrivit lui Oleg Kazakov, cercetător principal la Centrul de Cercetare din Japonia al Institutului Orientului Îndepărtat al Academiei Ruse de Științe, dacă va fi recunoscut sănătos mintal, Yamagami poate fi condamnat la moarte prin spînzurare, în conformitate cu legile stabilite din Japonia..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий