COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Twitter pregăteşte abonamente fără publicitate, după ce a cumpărat Scroll

5 mai. 23:00   Diverse
939 0

Twitter a achiziţionat Scroll, o aplicaţie de ştiri fără publicitate, pentru a-şi consolida opţiunea cu abonament, pe care reţeaua de socializare doreşte să o lanseze în viitorul apropiat, precum şi pentru a participa astfel la finanţarea jurnalismului, au anunţat reprezentanţii ei marţi, fără să precizeze însă valoarea tranzacţiei, relatează AFP.

"Scroll a construit o modalitate de lectură a articolelor fără publicitate şi fără acele pop-up care poluează spaţiul online", a explicat Mike Park, vicepreşedintele Twitter, într-un comunicat online.

"În paralel, publicaţiile care colaborează cu Scroll pot să obţină mai multe venituri decît ar primi graţie spaţiilor publicitare tradiţionale. Este un internet mai bun pentru cititori şi pentru autori", a adăugat el.

Abonaţii pot să acceseze diverse site-uri de ştiri, precum The Atlantic şi USA Today, pentru a beneficia de o navigare online "fără reclame, nici cookie-uri sau link-uri intempestive", au precizat reprezentanţii aplicaţiei Scroll. Site-urile de ştiri primesc bani şi beneficiază în acelaşi timp de o creştere a traficului lor online.

În cadrul Twitter, acest serviciu va deveni elementul central al serviciului său pe bază de abonament, aflat în prezent în etapa de dezvoltare.

"În calitatea voastră de abonaţi la Twitter, imaginaţi-vă că veţi avea acces la opţiuni avansate pentru a citi cu uşurinţă articole din ziarul vostru favorit sau un newsletter, ştiind totodată că o parte din subscripţia voastră va merge către publicaţii şi autori", a detaliat Mike Park.

Scroll, un start-up american, a confirmat achiziţia şi le-a cerut scuze utilizatorilor săi pentru faptul că a adoptat formatul confidenţial, pe care îl consideră necesar pentru realizarea unor teste înainte de integrarea sa finală în platforma Twitter.

Twitter încearcă să găsească mijloace care să îi permită să obţină venituri fără să perturbe fluiditatea platformei sale de mesaje publicate în timp real.

Compania californiană a publicat rezultate financiare mai slabe decît cele sperate, săptămîna trecută. Numărul utilizatorilor zilnici denumiţi "monetizabili" (care au fost expuşi la cel puţin o reclamă într-o zi) s-a fixat la 199 de milioane în primul trimestru al acestui an, cu 1 milion mai puţin decît previziunile analiştilor.

Reţeaua de socializare Twitter nu reuşeşte deocamdată să se extindă dincolo de publicul său cheie, compus din celebrităţi, jurnalişti şi lideri politici, fiind totodată nevoită să investească mereu pentru a combate dezinformarea şi conţinuturile problematice, pentru a conserva corectitudinea dezbaterilor şi a schimburilor de idei politice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽