Cazul Șor stiri: 599

Turiștii încep să ocolească sudul Europei din cauza arșiței

18 iul. 22:30   Diverse
2232 0

Creşterea temperaturilor în timpul verii în sudul Europei ar putea determina pe termen lung schimbarea obiceiurilor turiştilor, întrucît din ce în ce mai mulţi oameni aleg destinaţii mai răcoroase sau îşi iau vacanţă primăvara sau toamna, pentru a evita căldura extremă, estimează experţii şi organismele din industria turismului.

Datele publicate de Comisia europeană a turismului (CET) arată că numărul oamenilor care speră să călătorească în perioada iunie-noiembrie în regiunea Mării Mediterane a scăzut deja cu 10% comparativ cu anul trecut, cînd canicula a dus la secetă şi la incendii forestiere.

Se observă creşterea interesului pentru destinaţii precum Cehia, Danemarca, Irlanda şi Bulgaria. „Anticipăm că în viitor condiţiile meteo imprevizibile vor avea un impact mai ridicat asupra alegerilor făcute de călătorii în Europa”, a apreciat Miguel Sanz, şeful CET.

În raportul organizaţiei, se arată că 7,6% dintre călători văd acum fenomenele meteo extreme drept un motiv semnificativ de îngrijorare pentru călătoriile din perioada iunie-noiembrie, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Meteorologii estimează că în următoarea săptămînă temperaturile ar putea depăşi actualul record din Europa, de 48,8 grade Celsius, înregistrat în Sicilia în august 2021.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?