Cazul Șor stiri: 599

Turcia: Ninsorile abundente din Istanbul îngreunează traficul rutier şi cel aerian

11 mar. 2022,, 19:30   Diverse
2722 0

Oraşul turc Istanbul era parţial paralizat vineri dimineaţă în urma ninsorilor abundente care au îngreunat traficul rutier, determinînd întreruperea circulaţiei autobuzelor, anularea a peste 200 de zboruri şi închiderea şcolilor şi universităţilor, relatează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Turkish Airlines a suspendat vineri în total 180 de zboruri, pe aeroportul din Istanbul (162 ) şi pe aeroportul Sabiha Gokcen (18), de pe malul asiatic al oraşului.

Compania prevede să anuleze zborurile de sîmbătă, avînd în vedere că ninsorile care au început să cadă joi sînt prognozate să continue pînă duminică.

La rîndul său, compania de zboruri locale Pegasus a anunţat anularea a circa 30 de zboruri interne pe aeroportul Sabiha Gokcen.

A fost, de asemenea, interzisă circulaţia autobuzelor şi a camioanelor în Istanbul, unde majoritatea bulevardelor erau acoperite vineri cu un strat gros de zăpadă.

Guvernatorul unuia dintre cele mai mari oraşe din Turcia (15,8 milioane de locuitori) a făcut apel la proprietarii de autoturisme să evite deplasările "nenecesare".

Şcolile, grădiniţele, creşele şi universităţile şi-au închis pînă luni porţile, iar centrele comerciale vor avea vineri program, între 12:00 şi 19:00 ora locală.

Un purtător de cuvînt al IGA, operatorul aeroportului din Istanbul - cel mai frecventat din Europa în 2021, a declarat că infrastructura rămîne vineri deschisă, estimînd că circa 770 de zboruri vor putea să opereze, faţă de 1.000 în medie în fiecare zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?