Cazul Șor stiri: 599

Turcia continuă să lupte împotriva incendiilor de pădure

17 iul. 14:30   Diverse
2171 0

Lichidarea incendiilor de pădure a fost reluată în Turcia. Aviația a început în forță să stingă incendiul din provincia Hatay. În provincia Mersin, situația este sub control.

În primele ore ale dimineții, aviația turcă a început să stingă un incendiu de pădure în provincia Hatay din sud-estul țării. Administrația locală anunță că nu au fost găsite victime și victime în urma incendiului, a cărui suprafață a depășit 200 de hectare, relatează vestikavkaza.

Autoritățile au dat asigurări că locuitorii din zonă au fost îndepărtați din epicentrul incendiului - județul Belen. Ibrahim Yumakli, șeful Ministerului Agriculturii din țară, este responsabil de stingerea incendiilor. El a declarat că peste 60 de mijloace terestre, 9 avioane și 21 de elicoptere sînt implicate în procesul de stingere. Ministrul a precizat că toate focarele vor fi localizate în cîteva ore.

Potrivit șefului Ministerului turc al Justiției, Yilmaz Tunç, cauza incendiului ar fi putut fi o eroare umană. Poliția a prins deja două persoane implicate în incendiu.


Pe lîngă Hatay, incendii au apărut și în provincia Mersin. La rîndul său, administrația regională a raportat un control total asupra situației, adăugînd că a fost efectuată o operațiune preventivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?