X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1162

Turcia a stabilit un record absolut pentru exportul de mărfuri către Rusia

8 sep. 21:45   Diverse
1110 0

Turcia a stabilit un record lunar absolut în istoria republicii pentru exportul de mărfuri către Rusia - în august, volumul livrărilor a ajuns la 738 milioane 527 mii de dolari, scrie ziarul local Yeni Şafak, citînd mesajul Adunării Exportatorilor din țară.

Creșterea a fost de 87,2% față de aceeași perioadă din 2021. Exportul total al Turciei timp de o lună a crescut cu 13,1% și s-a ridicat la 21,3 miliarde de dolari. Cota Rusiei în exporturile țării s-a ridicat la 3,5 la sută - țara a devenit a șasea în ceea ce privește aprovizionarea. Cel mai mare volum de exporturi a fost înregistrat în sectorul de substanțe și produse chimice.

După volumelede importuri din Turcia Rusia este devansată de Germania (1 miliard 504 milioane de dolari), SUA (1 miliard 308 milioane), Marea Britanie (1 miliard 40 milioane), Irak (934 milioane 807 mii) și Italia (819 milioane 286 mii). Deși au existat întîrzieri și întreruperi în aprovizionarea de la lansarea acțiunilor militare în Ucraina, comerțul dintre Turcia și Rusia continuă să crească pe măsură ce „exportatorii turci demonstrează abordări de rezolvare a problemelor”.

În același timp, Turcia achiziționează activ resurse energetice rusești – în ultimele șase luni, țara a ocupat locul trei la importurile lor, cu un volum de 11 miliarde de euro. Din ianuarie pînă în august 2022, țara a achiziționat de două ori mai mult petrol rusesc decît în aceeași perioadă a anului 2021. Țara a crescut aprovizionarea cu materii prime din Rusia, inclusiv tipuri Urals și Siberian Light, la peste 200.000 de barili pe zi. În același timp, rafinăriile țării au redus achizițiile de petrol din Marea Nordului, Irak și Africa de Vest.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав