COVID-19 în MOLDOVA

Trump spune că pandemia de gripă spaniolă din 1918 „a încheiat Al Doilea Război Mondial”

Trump spune că pandemia de gripă spaniolă din 1918 „a încheiat Al Doilea Război Mondial”

Donald Trump a gafat din nou în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă – președintele american le-a spus jurnaliștilor, încercînd să facă o paralelă cu criza COVID-19, că pandemia de gripă spaniolă din 1918 a fost motivul pentru care „s-a încheiat Al Doilea Război Mondial” pentru că „toți soldații erau bolnavi”, relatează The Independent.

„Dacă nu închideam țara am fi avut un milion și jumătate sau două milioane de morți. Acum nu mai trebuie să o închidem, înțelegem boala, înainte nu am înțeles-o pentru că nimeni nu mai văzuse așa ceva înainte. În 1917, marea pandemie a fost un lucru groaznic, au murit între 50 și 100 de milioane de oameni. Cel mai probabil a fost motivul pentru care s-a încheiat Al Doilea Război Mondial. Toți soldații erau bolnavi. A fost o situație groaznică”, a spus Donald Trump, transmite digi24.ro.

Oficiali de la Casa Albă au încercat să repare greșeala președintelui spunînd că Trump se referea, de fapt, la Primul Război Mondial (1914-1918) și nu la Al Doilea Război Mondial (1939-1945). În fapt, Trump s-a referit în mod incorect și la pandemia de gripă spaniolă care a început în anul 1918, nu în 1917.


Pe de altă parte, istoricii sunt reticenți în a da un verdict în ceea ce privește influența pandemiei de gripă spaniolă asupra Primului Război Mondial – chiar dacă ea a afectat puternic efortul de război și de partea Puterilor Centrale dar și de partea Antantei, cursul Războiului sau finalul lui nu au fost impactate în mod sever de pandemie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load