Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trucuri la care apelează restaurantele pentru a te face să mănînci în exces

18 iun. 2018,, 03:09   Externe
3225 0

Te afli în faţa unei farfurii pline cu cartofi prăjiţi aurii, îmbrăcaţi în caşcaval ras, şi nu te poţi abţine să nu-i guşti…

Şi asta deşi tocmai ai terminat o porţie mai mult decît generoasă de supă. Brusc, ţi se face sete, apoi poftă nebună de “ceva dulce”…

Te-ai întrebat vreodată ce se află în spatele foamei de lup care te cuprinde imediat ce te aşezi pe scaun, cînd iei masa în oraş? Nu te speria! De vină sînt restaurantele care, apelînd la trucuri îndelung studiate, îţi seduc simţurile într-un mod halucinant… Rezultatul final? O notă de plată cît mai “apetisantă”. Fireşte, pentru restaurant.

Analizînd cu atenţie următoarele indicii oferite de care2.com, te poţi feri de capcanele întinse:

1. Băuturile


Muzica şoptită şi luminile discrete asigură o stare de relaxare generală, mai ales după o zi extenuantă la serviciu… Fără să-ţi dai seama, vei consuma pahar după pahar… Alcoolul este recunoscut pentru capacitatea de a creşte apetitul pe termen scurt. Efectul? Porţiile de mîncare vor deveni insuficiente. Veşti bune pentru patronii de restaurant, dar neplăcute pentru consumatori, în special pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus.

2. Meniul

Cuvinte atent alese, ca făcut în casă, ca la mama acasă, ca la bunica, cremos, sînt gîndite pentru a seduce simţurile consumatorului, transmiţîndu-i senzaţii şi imagini de confort şi siguranţă. În realitate, însă, “cremos” înseamnă “plin de grăsime”, iar plăcinta “ca la mama acasă” ascunde kilograme de zahăr.

3. Răcoarea

În cele mai multe restaurante este răcoare. Cînd intri într-o încăpere rece, brusc simţi nevoia să te înfăşori într-o pătură călduroasă. Cum nu ai aşa ceva la îndemînă, te salvezi cu o supă fierbinte, o porţie caldă de cartofi prăjiţi, o porţie de paste aburinde, o ciocolată caldă… Şi cîte şi mai cîte! Gercetătorii germani au observat că, scăzînd temperatura cu 10 grade, consumul de mîncare creşte cu pînă la 20%.

4. Muzica

Se ştie, restaurantele şi localurile pun muzică pentru a te face să petreci mai mult timp înîuntru şi să suplimentezi, astfel, consumaţia. Dacă berăriile aleg o muzică ritmată, care să te facă să termini mai repede consumaţia şi să eliberezi locul pentru a permite noilor clienţi să se instaleze, restaurantele aleg o muzică liniştită, ambietală, tocmai pentru a crea acea atmosferă de confort şi siguranţă.

5. Televizorul

O “regulă” nescrisă care se aplică şi acasă, şi la restaurant: cînd urmăreşti filmul sau emisiunea preferată, mănînci mai mult decît ai vrea. Televizorul fixat strategic în faţa mesei nu face decît să-ţi sporească apetitul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?