X 

Tragedie în Grecia: Șeful de gară din Larissa a fost arestat

6 mar. 14:30   Diverse
1754 0

Șeful de gară acuzat că a comis o eroare fatală care a dus la tragedia feroviară din Grecia a fost inculpat pentru perturbarea siguranței transportului, ucidere din culpă a "unui număr mare de persoane" și vătămare corporală din culpă. El riscă o pedeapsă de la zece ani pînă la închisoare pe viaţă, potrivit Codului Penal grec.

El a fost arestat preventiv.

Vassilis Samaras, 59 de ani, a cărui identitate a fost dezvăluită de Ministerul Transporturilor, şi-a recunoscut responsabilitatea în coliziunea frontală dintre un tren de pasageri şi un convoi de marfă, care s-au aflat pe aceeaşi linie.

Conform rechizitoriului, faptele șefului de gară sînt grave și nu se limitează doar la greșeala că a dirijat trenul pe direcția greșită. El este acuzat că deși putea vedea din timp pe panoul de coordonare trenul care mergea pe linia greșită și ar fi putut astfel de îndrepte eroarea fatală, nu a făcut-o. Urmărirea trenului în mișcare se putea face pe o distanță de 5,5 kilometri prin sistemul de monitorizare electronică a deplasării.

La audieri el și-a recunoscut faptele.


Lipsa de experienţă a şefului de gară a fost denunţată chiar a doua zi după tragedie. Potrivit presei elene, acesta a urmat cursuri de pregătire rapidă înainte de a se trezi singur, în postul de şef de gară, în timp ce traficul pe această linie era intens din cauza unui weekend prelungit.

Potrivit unei surse judiciare, ancheta ia în calcul "începerea urmăririi penale împotriva membrilor conducerii companiei" Hellenic Train, căile ferate greceşti. Duminică, la Atena, manifestanţii au protestat față de neglijenţele şi lipsurile din domeniul căilor ferate. "Jos guvernele asasine!", "Nu a fost o eroare umană!", se putea citi pe bannerele fluturate de aproximativ 12.000 de persoane care şi-au strigat furia în Piaţa Syntagma, marea esplanadă din faţa parlamentului elen.

Manifestanţii au aruncat cocktailuri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare, au constatat corespondenţi ai agenţiei France Presse.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a cerut iertare familiilor victimelor. "În calitate de prim-ministru, vă datorez tuturor, dar mai ales apropiaţilor victimelor, scuze", a scris premierul într-un mesaj adresat grecilor şi publicat pe contul său de Facebook. "În Grecia anului 2023, nu este cu putinţă ca două trenuri să circule din sensuri opuse pe aceeaşi linie şi ca nimeni să nu remarce acest lucru", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий