X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Totul despre brînzeturi: mozzarella, suluguni, brînză

10 ian. 2021,, 04:33   Diverse
12282 0

Recent, cercetătorii britanici au studiat preferinţele gustative ale şoarecilor şi au descoperit: cine ar fi crezut – rozătoarelor nu le place caşcavalul. Ele preferă fructe şi cereale, iar alimentele cu un miros puternic le resping.

Din acest motiv, caşcavalul nu se încadrează în meniul șoarecilor. Dar zicala despre caşcavalul într-o capcana pentru şoareci are o parte de adevăr, mai precis, de înţelepciune.

Astăzi, la cumpărarea caşcavalului este foarte greu să nu nimerim în capcana producătorilor întreprinzători. De dragul profitului ei uită de tradiţii şi prepară alimente după o tehnologie accelerată. Deci, ce fel de produse fac parte din "Cartea Roşie" a brînzeturilor?

Aceste brînzeturi includ brînza, caşcavaluri din Georgia, Osetia, caşcavalul Imeretian, etc. În plus, la caşcavaluri preparate în saramură se atribuie şi mozzarella. Putem afirma, cu siguranţă, că brînzeturile în saramură sînt mai folositoare, decît alte sortimente de caşcaval, în special ar fi bine să vă abţineţi de a cumpăra brînza cu cheag.

Mozzarella

Ţara noastră, literalmente, s-a îmbolnăvit de această brînză. Cu ea se prepară sandwich-uri, ea se adaugă la salate şi pizza. Patria acestei brînze este Italia, produsul se prepară în mod tradiţional din lapte de bivoliţă. În magazinele noastre puteţi găsi această brînză, dar ea costă foarte scump. Există o mozzarella mai simplă, din lapte de vacă. Italienii o numesc "floare de lapte". În mod ideal, mozzarella ar trebui să aibă un miros şi un gust de lapte acru şi să fie sărată.


Concentraţia sării în acest produs este destul de înaltă - pînă la 5%. Nu se permit nici un fel de gusturi particulare, care arată că tehnologia a fost încălcată.

Brînza suluguni

O altă brînză populară în saramură - suluguni. Ea se prepară din lapte de oaie pasteurizat, de capră, de vacă, de bivoliţă sau un amestec al acestora. În limba georgiană, cuvîntul "suluguni" este asemănător cu o melodie. Acesta se compune din două cuvinte: "suli" şi "guni", ceea ce înseamnă "suflet"şi „inimă”. Aceste brînzeturi sînt clasificate ca brînza "cheddar".

Suluguni nu ar trebui să se sfărîme şi să aibă un gust amar. Dacă este aşa, atunci producătorii au încălcat tehnologia clasică de preparare. Suluguni calitativ se prepară exclusiv din lapte, drojdie şi produs enzimatic. Gustul acestui sortiment de brînză din lapte este curat, sărăţel şi acru, deoarece concentraţia sării în suluguni ajunge la 7%.

Brînza

Brînza este caşcaval în saramură, răspîndit în mai multe bucătării: moldovenească, balcanică, ucraineană. Acest sortiment este, probabil, unul din cele mai răspîndite tipuri de brînză în saramură. Brînza clasică trebuie să conţină în componenţa sa lapte, drojdie şi cheag bacterian. Consistenţa brînzei este omogenă, ea nu trebuie să aibă coajă. Indicatorul de calitate - o suprafaţă netedă cu fisuri mici, iar "acuşoarele" sînt deja un semn rău. Nu este permis ca brînza să fie reticulară.

Singurul lucru care nu ar trebui să fie prezent în orice fel de brînză - grăsimile vegetale. Dacă noi vedem în componenţa brînzei în saramură uleiuri vegetale, atunci un astfel de produs nu are nici măcar dreptul de a se numi brînză. Apropo, dieta cu brînză este o modalitate foarte bună de a vă odihni de alimentele grele, bazate pe carne, sau chiar de a renunţa definitiv la carne, deoarece acest produs, preparat din lapte, conţine nu mai puţină proteină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий