X 

Tornadă în California: acoperişuri smulse, geamuri sparte şi maşini distruse

23 mar. 16:45   Diverse
1430 0

O tornadă care s-a abătut miercuri asupra unui oraş din sudul Californiei a lăsat în urmă acoperişuri distruse, geamuri sparte şi maşini mutate din loc, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

Fenomenul, produs la sfîrşitul unei ierni deosebit de violente care a afectat vestul Statelor Unite, a adus vînturi turbionare, observate de obicei pe cîmpiile din centrul ţării, care au străbătut Montebello, o localitate aflată la o distanţă de cîţiva kilometri de Los Angeles.

„Tornada a smuls acoperişul clădirii. Toate geamurile maşinilor au fost sparte. Maşinile au fost distruse, a fost haos", a declarat un comerciant pentru postul TV local KTLA.

În imaginile surprinse de camerele video se văd fragmente de acoperişuri în timp ce se învîrt deasupra clădirilor industriale din acest oraş cu peste 60.000 de locuitori.

Serviciul naţional de meteorologie (NWS), a anunțat că investighează evenimentul, descris drept o „tornadă slabă", precum şi o altă tornadă, care a avut loc în Carpinteria, la aproape 150 de kilometri spre vest. Aceasta din urmă „a deteriorat aproximativ 25 de locuinţe mobile", potrivit NWS.


Potruvit estimărilor preliminare ale NWS, ambele tornade au generat vînturi cu viteze de pînă la 140 km/h.

„Aceasta este o tornadă destul de mare comparativ cu cele normale (din California), deoarece a afectat o zonă populată, a cauzat în mod clar pagube şi, posibil, a provocat rănirea unor persoane", a explicat meteorologul Daniel Swain pe Twitter.

Tornadele au avut loc la sfîrşitul unei furtuni violente, însoţită de ploi şi zăpadă, care a străbătut California şi a provocat pene de curent ce au afectat sute de mii de persoane.

Zone întregi din acest stat american rămîn în alertă de inundaţii, iar o parte considerabilă din comitatul Tulare, unde se află Parcul Naţional Sequoia, se află încă sub ape.

Vestul Statelor Unite a cunoscut în ultimele săptămîni cantităţi record de zăpadă şi ploaie.

Recentele furtuni din California sînt alimentate, ca majoritatea celorlalte survenite în acest sezon, de un coridor gigantic de ploaie care transportă vaporii de apă înmagazinaţi la tropice, adesea în zona Hawaii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий