X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Topul celor mai bune restaurante din lume

21 iul. 2022,, 05:00   Externe
2702 0

Cele mai bune restaurante din lume sînt în orașele Copenhaga, Lima și Barcelona. Acestea sînt rezultatele unui top care include primele 50 de unități din întreaga lume.

Un restaurant din capitala daneză a fost desemnat cel mai bun de pe planetă în cadrul premiilor „Cele mai bune 50 Restaurante din lume”.

Restaurantul Geranium are un meniu fără carne și se află la etajul opt al stadionului național de fotbal al Danemarcei. Restaurantul este deschis doar patru zile pe săptămînă.

Pe locul doi s-a situat restaurantul Central din Lima, Peru, care este considerat şi cel mai bun restaurant din America de Sud. Topul este completat de restaurantul Disfrutar din Barcelona, Spania.

În top 50 sînt mai multe restaurante din Franța, Italia, Danemarca, Germania, Belgia, Marea Britanie, Peru, Argentina, Brazilia, Mexic, SUA și Japonia.


Cel mai bun restaurant din Asia este Den din Tokyo, Japonia. Cel mai bun restaurant din America de Nord se numește Pujol și se află în Mexico City. Pe locul 37 se găsește singurul restaurant din Africa. Acesta se numește Fyn și este situat în Cape Town, Africa de Sud.

Restaurantele pot obține premiul cel mare doar o singură dată, după care sînt înscrise într-un program separat „Best of the Best”. Printre membrii acestui grup de elită se numără Noma (cîștigătorul din 2021).

Printre membrii „Best of the Best” se numără:

Geranium din Copenhaga;

Eleven Madison Park din New York;

The Fat Duck din apropiere de Londra;

Osteria Francescana din Modena;

Mirazur din Menton, Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?