COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

''The Underground Railroad'', o miniserie ambiţioasă despre sclavie, în regia lui Barry Jenkins

13 mai. 22:30   Diverse
1187 0

Regizorul premiat cu Oscar Barry Jenkins a produs pentru platforma Amazon "The Underground Railroad", o miniserie foarte ambiţioasă despre sclavie şi condiţia afro-americană, teme încă extrem de actuale în Statele Unite, informează AFP.

Cele zece episoade, disponibile începînd de vineri, sînt punctul culminant al unui proiect faraonic despre un subiect ultra-sensibil în Statele Unite, unde dezbaterea despre despăgubirile acordate descendenţilor sclavilor a fost relansată de mişcarea născută ca urmare a morţii lui George Floyd.

Finanţat de braţul video al gigantului de comerţ online, proiectul a necesitat 116 zile de filmare, dintre care unele au costat 1,5 milioane de dolari fiecare, potrivit New York Times.

În Statele Unite, serialul "Roots", lansat în 1977, rămîne referinţa în materie de serial de ficţiune despre sclavie, fiind primul care a documentat pe larg această perioadă a istoriei americane.

Cunoscut pentru sensibilitatea sa - recompensată în 2017 cu Oscarul pentru cel mai bun film pentru "Moonlight" - Barry Jenkins prezintă de această dată spectatorului oroarea condiţiei de sclav, urmărind aventurile Corei (Thuso Mbedu), o tînără femeie care a scăpat de pe o plantaţie din Georgia, însă este permanent urmărită de un vînător de recompense deosebit de zelos pe nume Ridgeway.

Seria este adaptată după romanul omonim al lui Colson Whitehead, recompensat cu Premiul Pulitzer în 2017, care lasă o parte importantă imaginaţiei, în special transformînd "Underground Railroad'" - o reţea secretă destinată evadării foştilor sclavi - într-o adevărată cale ferată subterană.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽