COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Testul simplu care îți spune dacă vei face infarct

Testul simplu care îți spune dacă vei face infarct

Un test simplu, recomandat de Dr. Oz, îți poate spune cît de flexibilă este coloana vertebrală și cît de sănătoasă este inima ta. Vezi cît de simplu se face.

Testul poate fi făcut acasă și îți dă informații prețioase despre starea ta de sănătate. Îmbrăcată lejer, stai în fund, cu picioarele întinse. În această poziție, trebuie să încerci să îți atingi cu mîinile degetele de la picioare. Dacă nu poți face asta, înseamnă că arterele tale sînt înțepenite, iar riscul de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral este foarte mare. Poți rezolva această problemă făcînd cîteva exerciții de întindere în fiecare seară sau măcar de trei ori pe săptămînă. Își vei ajuta, astfel, arterele să devină mai elastice.

De ce este important să fii flexibilă?


Un corp flexibil înseamnă și oase și articulații sănătoase. Dacă faci zilnic exerciții de întindere, riscul accidentărilor scade considerabil, potrivit mindbodygreen.com. Cînd oasele sînt rigide, se fracturează mai ușor sau ești predispusă la entorse la cele mai simple mișcări.

Flexibilitatea este bună și pentru o postură perfectă. În caz contrar, ai tendința de a sta ușor cocoșată, iar această poziție nu te avantajează deloc. În plus, flexibilitatea te face să scapi de încordare și să te simți mai relaxată.

Tensiunea din mușchi afectează circulația și încetinește absorbția nutrienților și a oxigenului în celule. Cînd mușchii sînt relaxați, sistemul circulator funcționează foarte bine, iar tu ești protejată de bolile cardiovasculare. Exercițiile de întindere vor împinge sîngele către articulații, prevenind, astfel, deteriorarea lor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load