COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Terorișii ISIS fac recrutări pe TikTok

Terorișii ISIS fac recrutări pe TikTok

Teroriștii Statului Islamic (ISIS) desfășoară o campanie agresivă de recrutare pe aplicația TikTok, folosită în special de tineri, informează Business Insider. ISIS postează video-uri cu luptători înarmați, cadavre și cîntece ale Statului Islamic.

Reprezentanții TikTok au șters pînă acum peste 20 de conturi create de ISIS și spun că propaganda teroristă nu are ce căuta pe această aplicație.

Clipurile ISIS postate pe TikTok arată luptători înarmați și cadavre, pe fondul sonor al unor cîntece care glorifică Statul Islamic.


Unele video-uri sînt destinate în special fetelor, folosind termeni precum ”iubitoare de jihad”, prezentați de femei care spun că ”mîndre de a fi jihadiste”.

Clipurile ISIS folosesc filtrele TikTok, cu stele și inimioare, astfel încît să fie văzute pînă la capăt.

Oficialii aplicației care se bucură de un succes semnificativ în rândul tinerilor spun că au șters pînă acum mai bine de 20 de conturi create de ISIS și vor continua să facă acest lucru.

Propaganda teroristă nu are permisă în niciun fel pe TikTok. Ștergem permanent astfel de conturi, imediat după ce le identificăm și vom continua să dezvoltăm sisteme de control și mai stricte pentru a detecta activitățile suspecte. Reprezentant TikTok

”Este o industrie mondială, complicată de actori răi care încearcă mereu să treacă de măsurile de protecție, dar avem o întreagă echipă dedicată înlăturării comportamentelor nepotrivite de pe TikTok”, a declarat un reprezentant al rețelei.

Aplicația TikTok permite crearea de clipuri de maxim 15 secunde, în care poți să inserezi orice melodii și imagini, cu folosirea filtrelor puse la dispoziție.

TikTok are deja peste 500 de milioane de membri în toată lumea, majoritatea în China și este adresată în special tinerilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load