X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Terapia japoneză cu apă. Care sînt beneficiile și riscurile la care te expui

3 feb. 03:30   Sănătate
2097 0

Medicina tradițională japoneză spune că cel mai sănătos obicei este să bei un pahar cu apă imediat cum te trezești.

Ce presupune terapia japoneză cu apă?

Dimineața, cînd te trezești, înainte să te speli pe dinți, trebuie să bei aproximativ 600 de ml de apă călduță. În următoarele 45 de minute nu ai voie să mănînci și să bei nimic altceva. În plus, în perioada în care urmezi tratamentul trebuie să bei apă călduță în timpul celor trei mese principale și la 15 minute după fiecare masă, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.

În 30 de zile, vei observa o ameliorare a stării de sănătate și îți vei curăța organismul de toxine. Este, însă, recomandat ca această terapie să facă parte constant din viața ta. Dacă îți este greu să bei deodată 600 de ml de apă, o poți face treptat: începi cu un pahar, apoi mărești doza de la o zi la alta.

Conform teoriei japoneze, trebuie să te plimbi cel puțin o oră în fiecare zi pentru a stimula metabolismul. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, ar trebui să faci gargară cu apă caldă amestecată cu sare. Evitați să mîncați și să beți în timp ce stați și, în cele din urmă, ar trebui să vă mestecați mîncarea în mod corespunzător.


Beneficii

Terapia cu apă dă rezultate excelente în tratarea diabetului, gastritei, durerilor de cap, astmului, bronșitei, epilepsiei, problemelor cu inima, colesterolului, problemelor menstruale și a altor probleme grave de sănătate.

Ajută și la scăderea în greutate, printre altele. Prin consumul de apă pe stomacul gol curățăm sistemul digestiv. Ideal ar fi să bem apă călduță sau la temperatura camerei, deoarece apa rece poate duce la întărirea grăsimilor și a uleiurilor în tractul digestiv și, în același timp, poate încetini digestia.

Riscuri

Există efecte secundare potențiale ale acestei terapii. Hiponatremia se referă la nivelul redus de sodiu din sînge şi este adesea cunoscută şi sub denumirea de „intoxicaţie cu apă”, deoarece printre cauzele acestei condiţii medicale se numără şi consumul excesiv de apă. Sodiul este un mineral cu funcţii foarte importante în organism: asigură echilibrul electrolitic, reglează tensiunea arterială şi contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular.

3
2
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?