X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Țările G7 vor revizui în martie plafonul prețurilor petrolului din Rusia

21 ian. 12:30   Diverse
1443 0

Reprezentanții Grupului celor șapte țări au convenit să revizuiască în martie plafonul maxim al prețului produselor petroliere rusești, ținînd cont de posibilele modificări pe pieță după introducerea restricțiilor.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Finanțelor SUA, scrie "adevărul European" cu referire la Reuters.

În decembrie 2022, țările G7, Uniunea Europeană și Australia au convenit să introducă un "plafon al prețului" pentru petrolul rusesc exportat pe mare la nivel de 60 de dolari pentru un baril.

Începînd cu 5 februarie, Coaliția intenționează să stabilească două "plafoane de preț": unul pentru produsele care sînt de obicei tranzacționate cu o primă pentru țiței, cum ar fi motorina sau benzina, iar celălalt pentru produsele care sînt comercializate cu o reducere la țiței, cum ar fi păcura.

"Reprezentanții au convenit că o astfel de abordare va face posibilă o mai bună calibrare a politicii de stabilire a prețurilor plafonate pentru produsele petroliere, ținînd cont de gama largă de prețuri de piață la care sînt tranzacționate aceste produse", a declarat Ministerul Finanțelor după întîlnirea virtuală de vineri între secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo și reprezentanții coaliției.


La început, Coaliția a planificat să revizuiască nivelul limitei superioare în februarie, la două luni de la introducerea sa.
Reprezentanții Ministerului Finanțelor au declarat că limita superioară a prețului petrolului are două obiective: reducerea veniturilor Rusiei prin instituționalizarea unor reduceri mari la petrolul său, care este cumpărat de mari consumatori precum China și India, și asigurarea piețelor mondiale la petrol.

"Întrucât prețul plafonat continuă să îndeplinească cele două obiective ale coaliției, reprezentanții au convenit să revizuiască nivelul limită al prețului petrolului în martie", a declarat Ministerul Finanțelor SUA.

1
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий