Preşedintele stiri: 3610

Țara în care femeile vor putea să cumpere alcool abia după 60 de ani

13 ian. 2018,, 02:01   Diverse
3760 0

Femeile din Sri Lanka vor putea să cumpere alcool după mai bine de 60 de ani, ca urmare a unei îmblînziri a legii în acest sens, scrie RT

Guvernul țării a decis să elimine legea care interzice persoanelor de sex feminin să cumpere alcool sau să lucreze în locuri în care se vînd băuturi alcoolice. Odată ce va intra în vigoare legea, femeile vor putea pentru prima dată după 63 de ani să aibă acces, legal, la alcool.

Un purtător de cuvînt al Mișcării pentru o Politică a Alcoolului a numit ridicarea interdicției „o mișcare foarte progresivă”. „Faptul că această lege colonială a reușit să reziste pînă astăzi este o rușine. Majoritatea legilor legate de alcool aici se bazează fie pe valori morale depășite, fie pe presiuni religioase; nu pe fapte și cifre „, a spus acesta pentru RT.

„Consumul de alcool este foarte scăzut în rîndul femeilor locale, în principal datorită restricțiilor culturale. Încurajăm guvernul să adopte o abordare bazată pe fapte și să modifice legile învechite care reglementează industria”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий