X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1166

Taiwan întărește grupurile de avioanele de luptă înaintea posibilei vizite a lui Pelosi

2 aug. 13:00   Diverse
1256 0

Forțele aeriene din Taiwan (AAF) au desfășurat încă opt avioane de luptă Mirage-2000 de fabricație franceză într-o bază militară din sud-estul insulei.

Ziarul Zhongguo Shibao relatează despre întărirea grupării de luptători înaintea unei posibile vizite în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, relatează TASS.

Potrivit publicației, Pelosi va ajunge pe insulă în seara zilei de 2 august, ca parte a unei delegații de șase persoane. Este de așteptat ca o aeronavă militară americană să zboare peste coasta de est pînă în nordul Taiwanului. Măsurile de securitate sînt intensificate în această parte a regiunii.

Anterior, China Times a scris că Pelosi va fi însoțită de membri ai Camerei Reprezentanților SUA din Partidul Democrat al SUA. S-a remarcat că oficiala americană ar putea ajunge pe insulă cu un zbor special pe 2 august între orele 21:00 și 22:00, ora locală.

Pe insula,Pelosi are programate întîlniri cu președintele Camerei Inferioare a Parlamentului, Azhar Azizan Haroun, și cu prim-ministrul Ismail Sabri Yaakob.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав